Ett starkt Vännäs hockey – Vår fysträning!

”Vårt mål med fysiska försäsongsträningen i Vännäs Hockey är att vi ska starta isperioden med en toppfysik. Vi ska ligga i framkant när det gäller våra fysiska förberedelser och vi ska vara det lag som orkar jobba hårdast”.

Det är en offensiv målsättning vi satt upp, -det är vi väl medvetna om. -Är den rimlig? Ja, absolut.

Vi i Vännäs HC har under ett antal år jobbat hårt under off-ice perioden för att sätta en kultur kring fysträning. Spelare som redan nu tränar i föreningen och nya som söker sig till VHC ska veta att de ges möjligheten till  de bästa möjliga förberedelserna för att kunna utveckla sitt spel till nästa nivå. Utifrån detta har vi skapat ett träningsupplägg som är väldigt ambitiöst och som absolut går i linje med den hårt jobbande hockeyfilosofi som både Juniortränarna och A-lagets Headcoach Jesper Jäger förespråkar. Klubbens helt nybyggda fysträningslokal, som är helt inriktat på den fysträning som hockeyspelare behöver, är givetvis något som nyttjas hårt både inför, men även under säsongen i anslutning till träning och match.

Vi i #svartgulafamiljen vill hela tiden utvecklas!

Nytt för i år är att vi knutit till oss Johan Örnberg som en ytterligare del i fys-teamet. Johan, med sin mångåriga spelarkarriär, vet vad som krävs som spelare på isen samtidigt som han under sin aktiva karriär verkligen var en ambassadör för den seriösa träningskultur vi ständigt arbetar med! Likt tidigare säsonger finns även André Wiklund med som fystränare, ngt som han även har som yrke. Med en stor kunskap och ett stort engagemang har vi fystränare goda förutsättningar att leda spelarna till nästa nivå!

Alltid-fys är en filosofi som vi tror starkt på och jobbar efter. I Vännäs HC ger vi spelare utmärkta förutsättningar att ta sitt spel till nästa nivå. Genom välplanerade pass skapar vi en miljö för optimal utveckling.” / Johan

 

 

 

 

Fys-upplägget i stort?

Försäsongsträningen är en viktig del av fysträningen Fysträningen pågår kontinuerligt under hela året med olika fokus och inriktningar. Den insats vi går in med under försäsongen lägger grunden för att kunna bedriva hård träning under vintern, såväl på som utanför is. Periodiseringen och innehållet i fysträningen bygger på vetenskaplig grund och den kravanalys som finns för spelare i ishockey på elitnivå. Spelarna har tydliga riktlinjer varje dag för hur och vad de bör träna. Våra A-lagsspelare har tränat 5-7 pass/ vecka från det att vi gick av isen tills att vi går på igen i augusti där Johan lett träningsgruppens löppass och André har lett spelarna i Crossfit/ HIIT-träning. De Individuella fyspassen har haft fokus på styrka, mobilitet och spänst.

”Det bästa med att få coacha unga målinriktade spelare i deras fysträning är att se dem flytta gränser & klara utmaningar de tidigare inte trodde var möjligt”   /André

 

Vad har vi fystränare sett hittills i år?

Spelarna har verkligen köpt konceptet och har förstått att de som lagidrottare-likt individuella idrottare,  även bör ta ansvar för deras egen utveckling. Vi kan se att vi resultatmässigt verkligen ligger där vi vill vara just nu! Vi fystränare har många pass försökt pressa träningsgruppen till den yttersta fysiska gränsen men de har alltid levererat stort och klarat av de pass vi genomfört! Vi vet att vi har ”gjort jobbet” och att vi kan lita på varandra när det kommer till den fysiska nivån. Detta skapar både en psykisk styrka och en stark gruppsammanhållning. Spelarna vet att om de kan ta sig igenom Vännäs Hockeys off-iceupplägg har de gett sig en riktigt bra chans att prestera på isen i vinter! Vi har i år valt att signa nya spelare som vi verkligen tror kommer motsvara de högt ställda förväntningar klubben har när det kommer till träningsvilja och hög fysisk standard! 

“Det är väldigt roligt att prata med nya spelare och fd, VHC spelare -som testat sina vingar i andra ligor & klubbar – som säger att de aldrig haft så  givande fysträning som i Vännäs HC”   /André