Målvakt klar och junior får chansen

Vännäs HC har kontrakterat målvakten Rasmus Eriksson, senast från Björklövens organisation och skrivit ett utvecklingskontrakt med junioren Gustav Konradsson. Båda avtalen gäller för en säsong. 

Rasmus Eriksson tillhörde Björklövens J20-lag under den gångna säsongen och har under de två senaste säsongerna fått hoppa in som reserv i HockeyAllsvenskan. Den gångna säsongen hade han en räddningsprocent på 91,4 i J20 och spelade även för Teg i derbyt mot oss, där han storspelade och stal en poäng från oss på egen hand.

– Det känns väldigt bra att kunna presentera Rasmus. Han har VHC i blodet, då hans pappa (Anders) är en gammal klubblegendar och storebror (William) har fått en fin utveckling hos oss. Rasmus är en ung, lovande och ambitiös målvakt som verkligen har förmågan att spika igen och vinna matcher åt sitt lag, säger klubbdirektör Erik Åström.

Dessutom får junioren Gustav Konradsson chansen och har skrivit ett utvecklingskontrakt. Gustav fick under slutet av säsongen chansen att visa upp sig i A-laget och gjorde två poäng på 5 matcher i A-laget. I vårt J20-lag blev det 20 poäng på 28 matcher.

– Gustav är en av många av våra juniorer som verkligen har visat framfötterna när de har fått chansen. Han kommer nu sommarträna med A-laget och gå på is med A-laget för att försöka kriga till sig en ordinarie tröja, säger Erik Åström.

Spelarfakta: Rasmus Eriksson. 

Spelarfakta: Gustav Konradsson