Örnberg byter bana och junior lyfts upp

Nu står det klart att efter 266 tävlingsmatcher i den svartgulatröjan har backen och lagkaptenen Johan Örnberg valt att avsluta spelarkarriären. Istället kommer han tillsammans med André Wiklund att ansvara för fysträningen. 

Redan säsongen 09/10 debuterade Johan Örnberg i A-laget och sedan har dess har det blivit 252 seriematcher och 14 slutspels och kvalmatcher. På dessa har han gjort 116 poäng. Detta gör att han ligger tvåa i listan på antal matcher i föreningen genom tiderna och trea i backarnas poängliga genomtiderna. Under alla år har han med sin uppoffrande och hårda spel i defensiven och delaktighet i offensiven varit en viktig kugge i laget. Men nu har han meddelat att han lägger klubban på hyllan och i stället blir fystränare.

– Jag vill verkligen tacka Johan för alla år som spelare. Han tillhör en av de absolut största i föreningens historia. Han har varit klubben trogen under väldigt många år och det känns verkligen roligt att få fortsätta jobba med honom. Under de senaste åren har han börjat utbilda sig som ledare och han har under alla år tränat extremt hårt. Så jag kan med stolthet säga att vi kommer ha en av den absolut fystränar-duon i hela HockeyEttan, med Örnberg och André Wiklund, säger Erik Åström

Nu kan Vännäs HC även meddela att backen Olle Nord-Ljunggren har tilldelats ett utvecklingskontrakt med A-laget, avtalet gäller för säsongen 20/21.

– Olle är en back med väldigt bra blick för spelet och ytterligare en 02:a som står väldigt långt fram i utvecklingen. Så det kommer bli väldigt intressant att följa hans utveckling under sommaren och vintern. Han har verkligen alla verktyg i lådan för att blomma ut till en offensiv tung kraft, säger klubbdirektör Erik Åström.