Välkommen hem Runnkvist

Nu kan Vännäs HC presentera det första nyförvärvet. Marcus Runnkvist återvänder till VHC efter två starka säsonger i Kiruna AIF. Kontraktet är skrivet på ett år. 

Marcus Runnkvist lämnade Vännäs HC inför säsongen 18/19 för spel i Kiruna AIF. På två säsonger i Kiruna har han svarat för 36 poäng på 57 matcher (inkl playoff). Innan han lämnade så hade han spelat fem säsonger i VHC, varav tre i A-laget. Nu återvänder centern till hockeykarriären tog fart.

– Väldigt glädjande att få tillbaka Marcus. Han är en väldigt allround center som är stark med puck och i närkamperna och en som alltid gör sitt yttersta för att vinna hockeymatcher och för att bli en bättre hockeyspelare. Hans hårda jobb har gjort att han varit en tongivande center i Kiruna de senaste åren och mognat mycket som både spelare och person, säger klubbdirektör Erik Åström.

Runnkvist om att återvända:

– Det ska bli väldigt inspirerande att återvända till Vännäs HC. Det är här jag blivit fostrad som hockeyspelare och det känns som det är här jag har bäst möjligheter att fortsätta att utvecklas som spelare. Jag trivs väldigt bra i föreningen och bygden.

Runnkvist kommer spela i Nr 20.