Förlust mot Kalix

Toppmöte på Lombia när Kalix kom på besök och första nedsläpp försenades 40 minuter pga en trasig ismaskin. När matchen väl kom igång så klarade AIF av ett tidigt numerärt underläge. Man fick sedan själva chansen i power play och spelade runt utan att riktigt skapa några riktigt heta målchanser. Målet i perioden gjorde Kalix och det blev till genom ett inlägg från blålinjen som styrdes in med överkroppen av en Kalixspelare framför Calle Hjälm i AIF-kassen. Något snöpligt kanske men rättvist trots allt, då gästerna hade det mesta av spelet i första perioden och missade ett par riktigt fina lägen.

Andra perioden blev det mest bortalaget inledningsvis. AIF:arna slarvade med puck och blev skoningslöst straffade i tre mot mot två och två mot en. Snabba omställningar från Kalix efter svartgula misstag och vips var det 0-3 på tavlan efter drygt 8 minuter. Sedan krockade två bortaspelare innanför egen blå linje och Daniel Taavo tog tag i pucken och serverade Jacob Hansson Geidon som kallt lyfte in reduceringen till 1-3. Efter målet blev det något bättre fart på de svartgula och man hade en bra dubbelchans att få in 2-3 innan gästerna utnyttjade ännu en snabb omställning i slutminuten fram till 4-1.

Tredje perioden så och AIF redde ut ett box play och gav det sedan en ärlig chans när man klev upp i banan och checkade fast gästerna. Jacob Hansson Geidon skapade flera bra lägen och hemmalaget snurrade friskt i anfallszonen. Gästerna var alltid farliga när tillfälle gavs och ännu en kontring senare var det 1-5 på tavlan efter 13 minuter. Resten av tiden spelades mer eller mindre av och skotten blev totalt 34-42 till Kalix. Jacob Hansson Geidon bäst i ett AIF som kan bättre än så här.

Inte mycket att säga om förlusten, Kalix är ett bra lag och kommer att spela i allettan efter jul. AIF tar lärdom och nya tag och på söndag väntar Boden hemma på Lombia.