Inför match: Övik hemma

Tätt i given mellan matcherna. På onsdagskvällen gästar Örnsköldsvik HF Vännäs Ishall – här kommer det senaste inför matchen. 

Örnsköldsvik vände en negativ trend, efter två raka förluster i inledningen av serien, med en vinst i senaste matchen mot Kiruna AIF. Vännäs HC har också de inlett tungt, med två raka förluster. Så det är en mycket viktigt match för båda lagen om de vill vara med och slåss om playoff-platsen.

– Det ska bli skönt att kliva in i en match direkt efter matchen i Kalix och läge att studsa tillbaka direkt. Även fast vi var med i Kalix var vi tvåa på nästan allt, så i dag måste vi vara mer påkopplade och sälja sig själv till 100% och göra det vi ska göra, säger tränare Anders Näverlind.

Läget i laget är detsamma som mot Kalix, frånsett att Lövenlånet Mattias Fahlesson vilar i kväll och Jonathan Tellström kliver in i laget. De som saknas är Mathias Wikström (skada) Gustav Grundström, som har opererat knäet och flyttat till Norge för studier säsongen ut och Mattias Fahlesson som spelade med Lövens J20 i går och vilar i dag.

Notera att:
* Johan Warg är serien näst bästa tekare, med en tekningsprocent på hela 66,67%.
* Öviks bästa poängplockare i Vårserien är Emil Johansson med  3 poäng (2+1) på 3 matcher.
* Öviks målvakt Oliver Dackell har stått samtliga tre matcher i inledning för laget och har en räddningsprocent på 88,00% Att jämföra med Henrik Edström som ligger på 89,80%.
* Vännäs testspelare Adrian Wingerli har varit extraforward de två första matcherna men kliver in som ordinarie ikväll.

Matchen sänds i vanlig ordning och ni hittar sändningen här.