Seger i derbyt!

HC Dalen derbyt mot Tranås AIF hemma med 4-3 efter förlängning under fredagskvällen.

Det var fredag och dags för ett derby i Smedjehov när tabell femman Tranås AIF kom på besök. Första perioden är en jämn period som slutar mållöst. Chanser åt båda hållen och 0-0 efter en period var rättvist. Skotten i första perioden slutar 7-10 till Tranås.

Andra perioden blev en period till Tranås. Dalen blev tillbaka tryckta och Tranås sköljde över Dalen stundtals. Oskar Blomgren i Dalen målet gjorde en bra match men i andra perioden så räddar han Dalen. Även Blomgrens storspel i målet så lyckas Tranås få in 2 mål i period två. Dalen hinner med att göra ett mål i andra perioden med. Ett väldigt snyggt hockeymål där Alexander Sandberg tar in pucken i zon och droppar den till Kalle Smedberg som skjuter ett skott för styrning och där kommer Love Green som styr in sitt andra mål för säsongen.

Tredje perioden skulle bli en händelserik period där Dalen visar karaktär och kommer tillbaka två gånger från underläge. Dalen gör först 2-2 genom Kalle Smedberg. Återigen är det tredje kedjan i Dalen som står för målet. Love Green skickar in en passning till Kalle Smedberg som står i slottet och trycker iväg ett direktskott i krysset. En stund senare gör Tranås 3-2 genom Kalvyn Watson. Dalen kommer tillbaka återigen och gör 3-3 med 8 minuter kvar av matchen. Denna gången är det Alexander Sandberg som gör målet Assisterat av Linus Jacobsson och Karl Smedberg. Matchen gick till förlängning där Dalen kunde avgöra genom Linus Jacobsson assisterat av Max Forsell. 2 Sköna poäng efter en tuff och jämn match i Smedjehov denna fredagkväll.