Förändringar i spelartruppen

Backen Isac Sjöman har valt att bryta sitt kontrakt av personliga skäl. Utöver det har Vännäs HC tre backar skadade. Detta gör att VHC lånar backen Rasmus Lindgren från Modo.  

Isac Sjöman anslöt till laget i somras från Brynäs, men väljer nu att bryta sitt kontrakt av personliga skäl.

– Givetvis tråkigt att vi tappar en duktigt hockeyspelare. Men människan bakom hockeyspelaren går alltid före och det är bara tacka Isac för sin tid i klubben och önska honom lycka till i framtiden, säger Klubbdirektör Erik Åström.

Utöver detta så är backarna Mathias Wikström, Gustav Nilsson och Johan Örnberg skada vilket gör att Vännäs HC lånar in backen Rasmus Lindgren från Modo till att börja med till matchen mot Piteå på söndag.

– Vill börja med att tacka Modo som ställer upp och hjälper oss i denna akuta situation. Rasmus är en högerfattad stabil back och det ska bli intressant att se honom i seniorspel. Sedan har vi flera juniorer i föreningen som har verkligen tagit chansen i A-laget när de fått den, som gör att vi kan känna ett lugn i helgen, säger Erik Åström

Kommer ni leta en permanent lösning för att ersätta Sjöman?

– Ja, jag har flera krokar ute, men ingenting är klart i dagsläget. Nu när vi fått låna från Modo och har flera duktiga juniorer så har det köpt oss rejält med tid, då vi efter Piteåmatchen har ca två veckors speluppehåll.

Spelarfakta Rasmus Lindgren: