Alexander Sundström – ny assisterande tränare

Junior-VM, Draftad av New Jersey Devils och drygt 200 matcher i SHL och 100 i hockeyallsvenskan. Det är bara några av milstolparna i Alexander Sundströms spelarkarriär. Under förra säsongen var han som tränare med och ledde norska Storhamar till en finalplats – nu är han klar som assisterande tränare för VHC. Kontraktet är skrivet på 1 år. 

Efter att Alexander Sundström la skridskorna på hyllan har han tränat Björklövens J20-lag och under förra säsongen var han assisterande tränare i Norska Storhamar till Fredrik Söderström, där de ledde laget till en finalplats. Nu är han klar för Vännäs HC.

– Väldigt glädjande att alla pusselbitar föll på plats så att vi kunde göra klart med Alexander. Han har en väldigt bred hockeyerfarenhet och vet verkligen vad som krävs för att vinna matcher och lyckas som spelare. Dessutom har han samma syn som föreningen och Anders Näverlind om hur hockey skall spelas och spelare utvecklas, säger klubbdirektör Erik Åström.

– Med Anders och Alexander får vi två tränare som vill extremt mycket med sina tränarkarriärer och vill varje dag utveckla sig för att komma framåt, dessutom besitter de bra och moderna ledaregenskaper och är ödmjuka och lyhörda personer.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och människorna som är inblandade. Vännäs vill bedriva en seriös och proffsig verksamhet med ambitionen att utveckla individer vilket jag tror kommer passa mig utmärkt, säger Alexander Sundström