Johan Wikström ny mental tränare

Vännäs HC satsar nu på spelarna i föreningen skall få så bra förutsättningar för att må så bra som möjligt och har därför rekryterat Johan Wikström som mental tränare. Avtal sträcker sig över säsongen 19/20. 

Johan är pastor i Missionskyrkan i Vännäs och kommer från en hockeybakgrund i Tibro där han spelade under sin uppväxt. Intresset till ishockey har han haft med sig under hela livet och flyttlasset till Vännäs gick i samband med sin anställning i kyrkan. Utöver mental tränare för A-laget kommer han finnas som resurs för hela föreningen och som samordnare i vår krishanteringsplan.

– När vi utvärderade förra säsongen med truppen för att kunna fortsätta förbättra oss, kom det på tal om att försöka hitta en lösningen där spelarna kunde ha någon att prata med. Det är lätt hänt att vi föreningar ser våra spelare som enbart spelare och kräver att de ska prestera varje dag. Men det är ju personer som har ett livspussel de måste lösa innan de kan lägga sin fulla energi på isen. Med Johans erfarenheter i samtal och psykologi kommer vi ha rätt verktyg för att hjälpa våra spelare att utvecklas ännu mer, säger klubbdirektör Erik Åström.

Johan Wikström om uppdraget:

–Jag har alltid haft ett brinnande intresse av hockey och i min utbildning ingick en väldigt stor del psykologi och samtalsteknik så det känns väldigt roligt att få ta in mina kunskaper i ett hockeylag för första gången. Jag vill vara personen i gruppen där spelarna ger mig förtroende och tillsammans lösa eventuella problem eller jobba vidare med bra saker. Sedan är jag väldigt bra att känna  stämningen i ett rum och bra på att förändra den till något positivt eller bibehålla en redan bra.

Utöver detta så inleder Vännäs HC och Missionskyrkan Vännäs ett helt nytt samarbete i höst som innefattar en gemensam konfirmation med hälsoprofil. När myndigheter beskriver hälsa så gör man det utifrån fyra perspektiv; fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt. Vännäs HC kommer hjälpa till med kontakter, föreläsningar och aktiviteter inom de tre första områdena, medan kyrkan har han om de existensiella frågorna.

– Vi vill genom detta fortsätta vårt arbete i att skapa ett större intresse för barn och ungdomar i kommunen att röra på sig. Vi kommer ha spännande föreläsare på plats, ungdomarna kommer få testa på idrotter de aldrig testat tidigare och åka på läger. Så jag tror och hoppas att detta kommer bli en väldigt uppskattad konfirmation som jag tror är helt unikt i sitt slag, säger Erik Åström

– Vi vill att unga människor skall få hjälp att få fram en hälsosam livsstil. Jag möter många människor i mitt arbete där det är många som säger att jag borde träna, eller sova mer för att må bra. Detta vill vi hjälpa till med. Och även skapa med vänskapsband med andra människor som inte kanske har exakt samma fritidsintressen som en själv, säger Johan Wikström.

För mer info och anmälan till konfirmationen, läs mer här inom kort.