Fira 40 år med VHC i samband med Lövenmatchen

Den 12/9 1979 bytte Vännäs AIK Ishockey namn till det vi heter i dag – Vännäs HC. Detta kommer vi uppmärksamma helgen 6-8/9 med hockeyfest hela helgen. 

Ishockeyn i Vännäs har en lång och stark tradition. 1954 bildas Vännäs AIK:s ishockeysektion. 1967 blev ishockeysektionen en fristående förening under namnet Vännäs AIK Ishockey och nu är det 40 år sedan vi bytte namn till Vännäs HC. Detta kommer vi uppmärksamma stort under helgen 6-8/9.

Fredag den 6/9 spelar vi hemma mot Björklöven kl 19:00 och laget kommer spela i en matchtröja som är inspirerad av den första VHC-tröjan. Lördagen den 7/9 kommer hålla en 40-fest på Hotel Vännäs där vi kommer visa upp vår historia, mer info om den kommer inom kort och på söndagen är det match mot Ö-vik, då vi även då kommer spela i jubileumströjan. För de som vill ha en egen jubileumströja så kommer vi att auktionera ut dessa efter att matcherna är spelade.

– Jag hoppas att Vännäsborna sluter upp till festligheterna där vi tillsammans skapar en helg att minnas i minst 40 år framåt. Hockeyn i Vännäs har en lång och stark historia och det är väldigt många som har en historia att berätta om sin tid inom Vännäshockeyn och vi har haft väldigt många eldsjälar i föreningen som gjort har gjort att vi är där vi är i dag, ingen nämnd, ingen glömd. Men utan dessa personer skulle vi aldrig vara där vi är i dag, så jag är väldigt tacksam och ödmjuk över dessa personer. Denna helg blir till at hedra vår historia och våra eldsjälar, säger klubbdirektör Erik Åström och fortsätter.

– Niklas Eriksson, som har designat våra senaste tre tröjor har verkligen gjort att kanonjobb med designen av jubileumströjorna. Det är är bättre än originalet.