Välkommen Jesper Wikström

Vännäs HC har i dag kontrakterat backen Jesper Wikström, som senast kommer från spel med Minnesota  Wilderness i NAHL men avslutade säsongen i Helsingborg HC gångna säsongen. Kontraktet är skrivet över säsongen 19/20.

Inför säsongen 2018/19 blev den 21-årige högerskytten draftad till NAHL efter en stark säsong i Södertäljes J20 SuperElit-lag. I NAHL blev det 5 poäng på 38 matcher med Minnesota Wilderness och Odessa Jackalopes. Då Minnesota missade slutspel så flyttade Wikström hem till Sverige och spelade i Hockeyettan med Helsingborg i slutskedet av säsongen. Wikström har även ca 30 matcher i Hockeyettan med Kumla HC.

– Jesper är en skridskostark tvåvägsback som är väldigt användbar och högerskytt. I SSK fick han stort förtroende i det offensiva spelet och under året i USA har tuffat till sig och utvecklat sin redan goda defensiv ännu mer. Ska bli mycket spännande att följa hans utveckling hos kommande vinter, säger Erik Åström och fortsätter.

– Med detta har vi nu åtta backar på kontrakt vilket gör att vi stänger backsidan.

Jesper kommer spela i nummer 79 kommande säsong och kommer ansluta i början av augusti till laget.