Sunnefors ansluter till VHC

Vännäs HC har i dag kontrakterat forwarden Alexander Sunnefors, som senast kommer från spel i IFK Arboga och Huddinge Ik den gångna säsongen. Kontraktet är skrivet över säsongen 19/20.

21-årige Alxander Sunnefors har IFK Tumba som moderklubb men har spelat juniorhockey i Huddinge, Södertälje, där det även blev en handfull matcher i HockeyAllsvenskan och i Växjö. Säsongen 17/18 i Växjö blev det ett SM-silver och hela 42 poäng i SuperElit och SM-slutspelet. I SuperElit Topp 10 efter jul vann han den totala målligan.
Den gångna säsongen blev det 11 poäng på 44 matcher i Hockeyettan och i kval med Arboga.

– Alexander är en otroligt skridskostark och målfarlig forward som kommer höja vårt offensiva spel. Jag är helt säker på att vår omgivning är helt rätt för hans utveckling inom seniorhockey. Skulle inte bli förvånad om han får samma utväxling som William Eriksson fick hos oss i fjol, säger Erik Åström.

Alexander Sunnefors om valet:
– Vännäs HC känns helt rätt som klubb och för min utveckling, allt från upplägget med tränare och fystränare till lagbygget. Det känns väldigt inspirerande att få komma.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong? 

– Det är att vinna så många matcher som möjligt och att vi som lag utvecklas varje dag och även jag själv vill fortsätta utvecklas.