Dansk dynamit blir kvar i VHC

Vännäs HC har i dag förlängt avtalet med den dubbla danska mästaren Henrik Mærsk, det nya avtalet sträcker sig över säsongen 19/20. 

Henrik Mærsk anslöt till Vännäs HC inför förra säsongen efter drygt 150 macther i den danska högstaligan med två guld och ett silver med Esbjerg Energy. Han har även två säsonger i CHL i sitt CV och ett handfull matcher i juniorlandslaget med Danmark. Under sin första säsong i VHC blev det 10 poäng på 38 matcher för den kraftfulla forwarden.

– Otroligt roligt att Henrik väljer att stanna.Tyvärr blev inledningen av förra säsongen inte som vi eller han hade tänkt sig, då han fick en visursjukdom under sommaren. Men med hård träning i sommar kommer han visa att han inte bara är den absolut bästa boxplayspelaren i hela serien utav även som han gjorde i Allettan, att han att har även stora kvalitér i offensiven.