Edström ansluter till VHC och en förlängning

Målvakten Henrik Edström är klar för VHC och centern Helmer Oskarsson fortsätter. 

Målvakten Henrik Edström blir nästa pusselbit i Vännäs HC lagbygge. Den 24-årige målvakten hade en total räddningsprocent på 93,2 under 32 matcher i HockeyEttan och Allettan med Borlänge under förra säsongen, innan jul hade han bäst räddningsprocent av alla målvakter i hela Hockeyettan på 95,5%. I slutet av säsongen blev han registrerad av IK Oskarshamn.

– I Henrik får vi en av de bästa målvakterna i Hockeyettan. Han är en lugn, trygg målvakt som är välskolad och har år efter år presterat på en väldigt hög nivå, säger klubbdirektör Erik Åström.

Henrik Edström är fostrad i Jonstorp och gick hockeygymnasiet i Ängelholm och Rögle. Förutom Borlänge har spelat tre säsonger för Kiruna IF, där han under den sista säsongen blev utlånad till Timrå under deras kval till SHL. Utöver det har han ett J18 SM-guld med Rögle.

– Att få bo i Umeå och samtidigt spela på en hög nivå gjorde att VHC kändes rätt. Nästa säsong ska vi ta minst ett kliv till från fjolåret, först Allettan, sedan playoff. Jag hoppas kunna bidra med det, säger Henrik Edström.

Kontrakt är skrivet över säsongen 19/20 och han kommer bära nr 31 i vinter.

Målvakterna Marcus Evertsson och David Lindgren, vad händer med dem?

– Vi har länge haft en dialog med dem och jag stänger inga dörrar för dem. Det är två underbara killar som jag på något vis vill ha med i organisationen och vi kommer fortsätta föra en dialog med dem, säger Erik Åström.

Utöver detta står det klart att centern Helmer Oskarsson fortsätter i den svartgula tröjan. Helmer kliver nu in i hans sista juniorår och som under förra säsongen fick chansen i A-laget under tre tillfällen. I J20-laget svarade han för 38 poäng på 28 matcher.

– Helmer är en ung lovande center med en härlig blick för spelet och som har alla verktyg för att blomma ut till en tongivande center, säger Erik Åström.

Även Helmers kontrakt är skrivet över säsongen 19/20.

Statistik Henrik Edström: 

Statistik Helmer Oskarsson: