Back från Brynäs ansluter till VHC

Backen Isac Sjöman är klar för VHC

Den assisterande lagkaptenen för Brynäs SuperElit-lag Isac Sjöman blir nästa pusselbit i Vännäs HC lagbygge. Den 19-årige backen gjorde 22 poäng på 40 matcher i SuperElit med Brynäs under förra säsongen, där han efter jul i fortsättningsserien blev tvåa i den totala poängligan för backar.

– Isac är en stabil tvåvägsback som har sina styrkor i defensiven men med tanke på att han gjort 40 poäng i SuperElit har han bevisat att han även kan leverera i offensiven. Så vi får en väldigt allround back som jag tror kommer sätta ett stort avtryck hos oss, säger klubbdirektör Erik Åström.

Isac har IK Huge som moderklubb men kom tidigt till Brynäs organisation, där han tagit ett U16-silver och spelat SM-slutspel varje år och har spelat tv-pucken två gånger med Gästrikland. Nu väntar seniorspel i VHC, något som han ser fram emot.

– Det känns väldigt roligt att få kliva in i seniorspel och mäta sig med de stora grabbarna. Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben och Vännäs känns som en väldigt bra klubb att fortsätta att utvecklas i, säger Isac.

Kontrakt är skrivet över säsongen 19/20 och han ansluter till laget i början av augusti.