Ny målvakt ansluter

Vännäs HC har nu tecknat ett avtal med målvakten Marcus Johansson, som kommer från Stockholmsklubben AIK:s organisation. Kontraktet är skrivet på 1+1år.

Marcus Johansson började spela hockey i Vindeln men kom ganska snabbt att börja spela hockey i Vännäs HC, det var även hos oss han bestämde sig för att han ville bli målvakt. I junioråldern spelade han i Björklöven, vilket han gjorde fram till säsongen 17/18. Under sista säsongen i Löven så tränade han regelbundet med A-laget. Inför den gångna säsongen flyttade han till Stockholm för spel i J20 SuperElit med AIK, där han hade en räddningsprocent på 89,1 och i slutet av säsongen var han utlånad till Väsby i Hockeyettan.

– Marcus har framtiden för sig som målvakt och roligt att han kommer hem till klubben där målvaktskarrirären startade. Han är en modern målvakt som är extremt träningsvillig och ambitiös, säger klubbdirektör Erik Åström.