Viktor Burman ansluter till VHC

Vännäs HC har i dag tecknat ett avtal med forwarden Viktor Burman, som kommer från Karlskrona HK:s organisation. Kontraktet sträcker sig över en säsong.

Viktor Burman, med Sävar som moderklubb, svarade under den gångna säsongen för 14 poäng (16+19) på 43 seriematcher med Karlskrona J20 SuperElit. I SM-slutspelet, där laget togs sig till kvartsfinal, blev det en poäng.

– Väldigt roligt att vi får hem Viktor till Umeåregionen igen efter ett väldigt fint förstaår i J20. Han är en forward som tävlar på 100 procent varje dag och som är beredd att offra en arm för att vinna. Dessutom besitter han offensiva kvalitéer som gör att han kan avgöra matcher. Då han fortfarande är junior ska det bli mycket spännande att följa hans utveckling under kommande säsong, säger klubbdirektör Erik Åström.

Viktor Burman om kontraktet:

– Det känns väldigt roligt att få komma hem till Umeå igen. Jag funderade ett tag på att fortsätta spela i SuperElit, men tillsammans med min agent kom vi fram till att Vännäs var det bästa alternativet. Så jag ser framemot om att få vara med om och kriga om en plats i Allettan.

Viktor Burman kommer ansluta till laget efter att skolgången i Karlskrona är avklarad och han kommer bära nr 92 kommande säsong.