Ny huvudtränare klar för VHC

Vännäs HC har i dag glädjen att meddela klubbens huvudtränare för representationslaget i HockeyEttan. Anders Näverlind, 37 år, har skrivit på ett kontrakt som gäller för den kommande säsongen. ”Vi har fått den tränare som för oss var förstavalet, vilket vi är oerhört glada för:” kommentera klubbdirektör Erik Åström. 

Anders Näverlind är Vännäs HC nye huvudtränare och har de tre senaste säsongerna varit assisterande tränare i klubben, innan det var han en säsong i Tegs SK.

– Det känns väldigt inspirerande att hoppas på detta uppdrag. Jag har haft tre otroligt bra år i klubben och framförallt i samarbetet med Mattias Lund då vi började ta stor kliv rent sportsligt. Så det ska bli otroligt roligt och inspirerande att jobba vidare på det. Jag tror väldigt mycket på vårt kommande lagbygge och föreningen på att kunna ta det ännu längre, säger Anders Närlind.

Hur skulle du beskriva dig som tränare?

Jag är kommunikativ och tror väldigt mycket på individer, helt enkelt bra på att ta tillvaro människor styrkor. Sedan är jag transparent som person och det smittar av sig i mitt ledarskap.

– Vi har fått den tränare som för oss var första valet, vilket vi är oerhört glada för. Anders är en tränare som precis som de spelare vi vill ha i laget är driven och vill hela tiden utveckla sig. Han har en modern ledarstil som låter gruppen vara delaktig i processer, men kan även vara väldigt tydligt, säger klubbdirektör Erik Åström.

Kontraktet gäller över säsongen 2019/2020.