Oscar Tellström kontrakterad

Vännäs HC har skrivit ett utvecklingskontrakt med forwarden Oscar Tellström, kontraktet sträcker sig till säsongen 20/21.

Oscar Tellström är född -02 och har Lycksele SK som moderklubb. Han var med A-lagets sista match i Allettan hemma mot Hudiksvall. Tellström har mestadels spelat i VHC:s J18-lag denna säsong där har gjort 46 poäng på 35 matcher, och innehar assistrekordet för J18-laget på en säsong.

– Oscar är en stor talang som har gjort en mycket stark säsong och där hans främsta styrkor är speluppfattningen och skridskoåkningen, och som vi tror på som spelare om han fortsätter jobba hårt, säger klubbdirektör Erik Åström.

Oscar Tellström kommer sommarträna med A-lagstruppen och gå på is med laget för att vara med och slåss om en ordinarie plats.

– Det känns oerhört glädjande att en talang som Oscar väljer att fortsätta sin utveckling i Vännäs HC. Vi vill gärna se fler spelare ifrån de egna leden i vårt representationslag i framtiden och då är detta ett bra steg mot det, avslutar Erik Åström.