Lund och Bergendorff lämnar – sportgrupp tar vid

Nu står det klart att tränare Mattias Lund och general manager Jacob Bergendorff inte kommer fortsätta i Vännäs HC kommande säsong. Klart är att en föreningen inte kommer ersätta general manager-rollen utan det har tillsatts en sportgrupp som kommer leda arbetet. 

Jacob Bergendroff meddelande spelartruppen för en tid sedan att han bestämt sig för att inte fortsätta med hans jobb kommande säsong. Mattias Lund meddelande spelartruppen sitt beslut om att inte fortsätta som tränare efter gårdagens match.

– Först vill jag rikta ett stort tack för deras arbete i föreningen. Jag fick med Jacob i föreningen för sju år sedan och från dag ett har han varit en starkt bidragande orsak till att vi har kunna ta de kliv vi tagit. Mattias Lund har även han varit med och utvecklat föreningen i stort med hans engagemang och driv, säger klubbdirektör Erik Åström och fortsätter.

– Vi har vetat om detta ett tag och vi har tillsatt en sportgrupp som redan börjat arbetet med nästa års lag och vi jobbar med att lösa tränarfrågan och jag hoppas att vi kommer kunna presentera ett namn inom kort.

I sportgruppen kommer klubbdirektör Erik Åström ingå tillsammans med Eje Nyman och en av klubbens gamla storspelare, Peter Jonsson.

–  Gruppen kommer tillsammans jobba med att forma laget, men mitt ansvarsområde blir rekrytering. Eje kommer ansvara för spelets utveckling och Peter kommer stötta oss två. Eventuellt kommer det att ingå en person till i gruppen, säger Erik Åström och fortsätter:

– Roligt att få in Eje igen. Han besitter en enorm hockeykunskap som vi kommer få stor nytta av. Peter har VHC som moderklubb och spelat på en hög elitnivå under väldigt lång tid, så han vet vad det innebär att tävla på denna nivå och han har ett stort VHC-hjärta.

Mattas Lund om sitt beslut att inte fortsätta.

– Från dag ett då jag hoppade på detta uppdrag har jag haft en underbar tid i moderklubben och hela föreningen, från TKH till flickhockeyn och A-lag har tagit stora kliv. Det har varit en väldigt utvecklande och lärorik tid, men jag känner att jag har svårt att hitta morötter för att fortsätta lägga ner den tid som krävs då jag ska få ihop det övriga livspusslet också.

Jacob Bergendorff om sitt beslut:

– Det har varit många roliga i år föreningen, men det är dags för mig att göra något annat. Vad det blir får jag se. Föreningen har tagit enorma steg de senaste åren och det har varit otroligt roligt att jobba i en organisation som hela tiden utvecklats. En utveckling som jag är säker på kommer att fortsätta. Jag har väldigt mycket hjärta i den svartgulafamiljen och jag vill verkligen tacka alla spelare och ledare jag fått äran att jobba med i alla år.

Vännäs HC vill tacka de två för deras tid och önska de lycka till i framtiden!