Årets hederspristagare

I samband med hemmamatchen mot Hudiksvall delades 2019-års hederspriser ut – här är årets vinnare. 

Birger Nordlunds Hederpris / Årets junior.

Som 19-åring gjorde Birger Nordlund 29 mål på 18 matcher i den näst högsta serien med Vännäs HC. Han är enligt många den bästa spelaren som någonsin spelat i Vännäs. Det ledde till att han blev värvad till Stockholmsklubben AIK som 22-åring.

Birger Nordlunds Hederspris skall tilldelas en junior i föreningen som uppfyller vissa kriterier och utses av junior- och a-lagstränarna i samråd med Liljaskolans hockeygymnasium och styrelsen i VHC.

– Spelaren skall fortfarande vara junior enligt svenska hockeyförbundets bestämmelser.

– Skall under året ha haft en positiv utvecklingskurva eller i något avseende övervunnit sig själv.

– Skall ha framtidsvisioner och ett genuint intresse för ishockey.

– Skall vara en god kamrat inom skolan, ishockeyn och på fritiden.

– Skall vara godkänd i samtliga ämnen i skolan eller i slutbetyget.

Vinnare av 2019: Gustav Nilsson

Motivering:
Gustav har tagit enorma kliv i sin utveckling. Han har på kort tid gått från att få kämpa om en plats i juniorlagen till att i år spela till sig en ordinarie plats i A-laget – dessutom med bravur. Årets vinnare är lyhörd och vill ständigt förbättra sig både på och utanför isen. 

Ulf Bodins hederspris / Årets ledare

,
Utan Ulf Bodin skulle klubben helt enkelt inte finnas. Han var med och grundade hockeyn i Vännäs 1954, har ritat ishallen som vi spelar i. Han har vigt större delen av sitt liv åt hockeyn i Vännäs, först som grundare och spelare, sedan som ledare i över 30 år. I dag är han med rätta enbart en supporter, som ser varje match.
Ulf Bodins hederspris / Årets ledare tillfaller den ledare i Vännäs HC som har visat ett stort hjärta och engagemang, för att leda klubben framåt.
Prisutdelare: Ulf Bodin

Vinnare av 2019: Mattias Lund

Motivering:
Årets vinnare har med sitt ledarskap och engagemang tagit klubben till nivåer som vi inte upplevt sedan början av 90-talet. Dygnets alla timmar har han haft VHC i sina tankar och försöker ser hela tiden möjligheter i stället för problem. Föreningslivet skulle må bra av att ha fler som årets vinnare i sina klubbar helt enkelt. Grattis säger vi till Mattias Lund.

Kent Strömbergs minnespris

Kent Strömberg var en person som verkligen älskade hockey och Vännäs HC. Han var mycket omtyckt och en person som alltid var villig att hjälpa till. Helt enkelt en eldsjäl som vi saknar väldigt mycket!

Kent Strömbergs minnespris kommer bara att delas ut när en person i föreningen gjort en prestation som verkligen är något utöver det vanliga och har bara delats ut en gång tidigare.

Vinnare 2019: Robert Melin

Motivering:
Årets vinnare är precis som Kent var. Med ett leende på läpparna kommer han till hallen och får sin omgivning att må bra när han lägger ner otaliga timmar på sitt uppdrag som materialförvaltare i J20, där han även fått hoppa in som tränare. Dessutom ställer han alltid upp för föreningen när vi behöver hjälp – helt enkelt en eldsjäl som vi uppskattar väldigt mycket.

Göran Hanssons pris / Årets ungdomsledare

Framlidne Göran Hansson hade ett genuint intresse för ungdomars idrottande, både som tränare och ledare i den här klubben och i sitt jobb som idrottslärare.

Han var själv med som junior att föra upp Vännäs i näst högsta ligan i början av 60- talet. Göran gjorde en handfull juniorlandskamper och tog tidigt rollen som ledare i klubben.

Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt, men hans minne kommer alltid leva kvar inom Vännäs hockeyvärld.

Göran Hansons pris / Årets ungdomsledare tillfaller den ungdomsledare i föreningen som fört ishockeyn framåt, utvecklat individerna i laget, tagit stort ansvar för spelarnas sociala utveckling samt den allmänna trivseln i föreningen.

Prisutdelare: Jonas Hansson, Görans son.

Vinnare 2019: Albin Höglund

Motivering:
Årets vinnare är bara 17 år, men tar ett stort ansvar i att vara med och utveckla Vännäs HC ungdomar. Han gör det med ett stort engagemang och med en ödmjukhet som uppskattas av alla. Han gör det förutsättningslöst och just med sitt sätt att va en ungdom själv bland ungdomar, blir han en väldigt bra förebild för våra nuvarande och framtida ungdomar i föreningen. Det hoppas vi ska inspirera fler att bli en del av den växande Svartgula ungdomsverksamhet Vännäs HC har. När vi växer behöver vi fler ledarpersoner som inte spelar hockey utan just leder och peppar barnen och ungdomarna i med och motgång och här gör han ett mycket bra jobb.