Tredje raka segern

Tredje raka segern i Allettan kom på bortaplan mot Österstund. Segern skrevs till 4-1, efter att laget fått en drömöppning. 

VHC kom ut till bortamatchen hårt och fick även tidigt med sig en utvisning. Ett powerplay laget kunde förvalta till 0-1-ledning. Redan fem minuter senare kunde Ludwig Niederbach sno åt sig pucken vid sarghörnet, bryta in på mål och vackert sätta 2-0.

I den andra perioden tar Östersund över spelet, men VHC:s försvalspel tillsammans med Marcus Evertsson i målet neutraliserar Östersunds hot.

Tredjeperioden är mer jämn och i mitten av den kan Gustav Grundström kämpa in 3-0. I slutet av matchen tar Östersund ut målvakten i jakten på en reducering, men Johan Örnberg bryter en passning i mittzon och får pucken till Gustav Grundström som frispelar Henrik Mærsk som kan lägga in 4-1 i öppen kasse.

Matchfakta:
Resultat 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)
Skott: 39-24
Målen VHC: 0-1 (PP1) Kevin Weiskog (Edwin Enstrand, Kevin Loppatto) 0-2 Ludwig Niderbach, 0-3 Gustav Grundström (Kevin Weiskog, Kevin Loppatto) 1-4 (ENG) Henrik Mærsk (Gustav Grundström, Johan Örnberg)
Utv ÖIK 4x2min, VHC 4×2 min
Publik: 1027