Jussi Viitanen klar för Vännäs HC

Vännäs HC har kontrakterat forwarden Jussi Viitanen från Mestis-laget IPK inför hemmapremiären mot Piteå i Allettan. Kontraktet gäller säsongen ut. 

Den storväxta finska forwarden Jussi Viitanen har på 183 matcher i Mestis-ligan (den finska motsvarigheten till HockeyAllsvenskan) gjort 75 poäng, varav 35 mål. Utöver det har han en handfull juniorlandskamper med Finlands U19-landslag. Han har de två senaste säsongerna tillhört IPK men utöver det har den JYP-fostrade forwarden spelat för KeuPa HT och JYP:s akademilag i Mestis.

– Jussi är en kraftfull forward med en stark offensiv som har mycket rutin från Mestis. Han är stark på puck, är kreativ i den offensiva zonen och har en näsa för att göra mål, säger general manager Jacob Bergendorff.

Jussi kommer fira jul hemma i Finland och ansluter till laget den 27/12. Han kommer spela i nr 92.

Denna värvning är möjlig tack vare ett antal företag och privatpersoner som gått in och stöttat VHC i värvningen.

– Jag vill rikta ett stort tack till Gulf Vännäs och Bergners Bil samt de privatpersoner som gjort det möjligt för oss att knyta till oss Jussi. Ett tydligt tecken på at den svartgulafamiljen engagerar, säger klubbdirektör Erik Åström.