Ny knattesarg till Vännäs HC

Med godkända ansökningar om medel från Östen Berglunds ungdomsstiftelse, anläggningsstöd från Västerbottens idrottsförbund och medel från Vännäs HC:s framtidsfond har vi nu beställt en ny knattesarg. 

Vännäs HC har under hösten ansökt om medel från Östen Berglunds ungdomsstiftelse, anläggningstöd från Västerbottens idrottsförbund och fått ca 73 000kr beviljat. Detta och med medel från Vännäs HC:s framtidfond har vi nu beställt en ny sargavdelare för knattehockeyn.

Vännäs HC växer så det knakar och vi har i dag över 250 licensierade spelare, varav 152 som är under 18 år. Dessutom växer vår skridskoskola för de yngsta och Tre Kronors Hockey skola för varje år. Vi har i dagsläget tre lag som tränar på tvärplan och två lag som spelar matchsammandrag samma yta. Tyvärr har VHC bara haft en gammal omodern avdelarsarg, som både är väldigt låg och gör bara att vi kan få ut en tvärplan med rätt mått.

– Extremt glädjande att vi kan göra detta. Den nya sargen skapar helt nya förutsättningar för de yngsta lagen i föreningen. Nu kan vi få ut tre tvärplaner i rätt storlek, istället för en och en lämplig höjd på sargen. Detta gör att fler barn ryms, vi kan ha fler matcher och det blir en säkrare miljö, säger klubbdirektör Erik Åström.