Amerikansk back testas

Vännäs HC har bjudit en den Amerikanska backan Preston Ames för en veckas tryout med klubben. Preston ansluter från IFK Strömsund i Hockeytvåan. 

När VHC gjorde klart med Joacim Löfgren inför säsongen stod det klart att han endas skulle spela med VHC till november, för att sedan göra sin polisaspirant-tjänst i Sundsvall. Nu har han valt att lämna laget redan nu för att spela med LN91 till han flyttar till Sundsvall.

När det har öppnat upp för en backplats väljer nu VHC att titta närmre på den Amerikanska backen Preston Ames, som gjort tre match med IFK Strömsund och lika många poäng denna säsong. Förra säsongen spelade han för Arizona State University i ACHA, där han svarade för 24 poäng på 39 matcher.

– Då vi känner oss väldigt trygga i den backuppsättning vi har att tillgå, känner vi ingen stress i att ta in en ny back, utan vi vill att det ska bli rätt. Därför väljer vi att titta närmre på Preston och vi har fått väldigt bra referenser på honom, säger general manger Jacob Bergendorff.

Preston ansluter till laget under söndagens träning.

Vännäs HC vill passa på att tacka Joacim Löfgren för sin tid i klubben och önska honom lycka till i framtiden!