Seger mot Kalix och matchboll i play-in

Efter en imponerande seger på hemmaplan mot Kalix HC, där Falu IF vann med 4-2, har laget nu en historisk chans att avancera till kvartsfinalen i Hockeyettans slutspel.

I matchen på Lugnets Ishall visade Falu IF styrka och beslutsamhet inför en fantastisk hemmapublik. Den unga talangen Charlie Forslund ledde vägen mot seger med två mål, varav ett i powerplay, och visade än en gång varför han snacket går om honom. Emil Johansson gjorde sedan ett konstmål och utökade ledningen till 3-2 efter Kalix kvittering i andra perioden. Sista tjugo minuterna stängde FIFen effektivt ner matchen.

Kapten Patrik Elfsberg satte sedan spiken i kistan genom att göra det fjärde målet i tom bur och säkra en viktig seger för Falu IF.

Tränaren Torbjörn Johansson hyllade Forslunds prestation i Falu-Kuriren och betonade vikten av den goda stämningen i laget, där spelarna spelar för varandra och ingen är självisk. Johansson berömde också Forslunds utveckling från junior- till seniorhockey och lyfte fram hans bidrag även utanför poängproduktionen.

Inför den andra matchen mot Kalix HC, som spelas på bortaplan, är Falu IF redo att fortsätta sin framgångsrika resa. Laget tar en match i taget och förbereder sig på att möta en tuff motståndare som kommer att ge allt för att vända på steken och säkra sin egen plats i kvartsfinalen.

Nästa match spelas på fredag uppe i Kalix, och då gäller det för Falu IF att fortsätta sin segermarsch mot kvartsfinalen! Pucken släpper 19.00.

Matchfakta

Falu IF – Kalix HC 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)
Första perioden: 1-0 (5.07) Charlie Forslund (Philip Hasselgren, Oscar Haglund), spel fem mot fyra, 1-1 (17.00) Albin Säteri (Conner Jean).
Andra perioden: 2-1 (0.23) Charlie Forslund (Gustav Haglund, Oscar Haglund), 2-2 (26:00) Filip Lindbäck (Alfred Hjälm, Markus Hansson), 3-2 (32:41) Emil Johansson (Simon Daniels).
Tredje perioden: 4-2 (59:27) Patrik Elfsberg (Emil Johansson, Gustav Haglund), mål i tom kasse.
Skott: 27-42 (9-17, 10-8, 8-17).