Förlust även i Kalix

I en tät och jämn match borta mot Kalix drog hemmalaget det längre strået och vann med 2-1. 

Tränare Lund ville efter gårdagens match mot Kiruna AIF se mer fart och anamma från sina spelare mot topptippade Kalix. Det fick han också och VHC fick en drömstart på matchen då Petter Segersten kunde göra mål i spel med två man mer på banan efter dryga tre minuter. Men trots smakstarten ville det sig inte för VHC och Kalix kunde göra 2-1 i den andra perioden, vilket blev matchavgörande.

– I tredje pressar vi på och tar ut målvakten men vi fick inte med oss något. Självklart surt men i dag var vi ett helt annat lag och gör en bra match. Extra surt att de gör 2-1 efter att en våra backar fått ett felskär och ramlade. Kaptenerna hade ett bra snack under morgon och vi följer våra grunder och det känns därför surt att vi inte får med oss några poäng, vilket jag tycker vi förtjänar i dag, säger Mattias Lund och fortsätter.

– Även fast det är ett märkligt upplägg på spelschemat att vi möter AIF och Kalix redan nästa helg är det skönt att vi snabbt har läge till revansch.

Extra beröm enligt Lund går till Marcus Evertsson i målet och till Henrik Mærsk för sitt slit i boxplay.

– Sedan gör juniorbacken Gustav Nilsson återigen en stormatch och även Mathias Wikström gör det riktigt bra när han kommer in i matchen.

Matchfakta KHC-VHC:
Resultat: 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Skott: 21-14
Målet VHC: Petter Segersten
Utv KHC: 8x2min, VHC 5x2min
Publik: 537