Inför Kiruna AIF och Kalix borta.

Under fredagseftermiddagen resten Vännäs HC upp till Kiruna för helgens norrbottenturné. På lördag väntar match mot nykomlingen Kiruna AIF och på söndag.

– Ska verkligen bli roligt att spela mot ett nytt lag. Vi vet dock inte så mycket om hur de spelar och vad vi har och vänta oss men vi stärkta av två segrar och har bra självförtroende och känsla i gruppen. Det gäller att vi är ödmjuka mot motståndet och det kommer bli en tuff match mot ett spelskickligt motstånd. Kan vi sätta fart och tempo ska vi kunna ta matchen, säger tränare Mattias Lund om Kirunamatchen.

Kiruna AIF har även de inlett serien med två segrar. I premiäromgången blev det vinst mot lokalkonkurrenten Kiruna IF efter straffar och i onsdags vann de på bortaplan mot Asplöven. VHC inledde serien med vinst borta mot Ö-vik och i onsdags derbyvann laget mot Teg.

Laget är nästan intakt som i onsdags mot Teg. Skillnaden är att Emil Norborg spelade med Björklöven under gårdagen och inte är med på resan men Gustav Grundström är tillbaka i laget. Johan Örnberg är fortsatt skadad och är inte med på resan.

Både Kiruna AIF och Kalix sänder matcherna.
Kirunamatchen hittar ni här

och Kalixmatchen hittar ni här.