Förlust i Kiruna

Det blev förlust med 6-4 i Lombiahallen i Kiruna mot Kiruna AIF under lördagen. 

Vännäs HC hade i kväll chansen att tangera klubbrekordet på 13 raka seriematcher utan att tappa en poäng – men istället blev det förlust i bortamatchen mot Kiruna AIF.

– Tycker vi hade snackat bra om hur vi skulle agera och att vi skulle vara ödmjuka inför uppgiften. När matchen startar är vi inte ödmjuka och påslagna och börjar tidigt dra på oss utvisningar.  Vi hittade inte väger genom deras spel och gör inte de saker vi vi pratade om att göra och vi visste att de har spelskickliga forwards. Vi följer inte helt enkelt inte vår gameplan. Tycker det var energilöst genom hela matchen och odisciplinerad. Trots detta är vi nära att kvittera men drar på oss några skitutvisningar i slutet och de kan göra mål. Jag tycker vi slarvar bort matchen och det är för många som inte påslagna. Samtidigt som Kiruna gör planenligt en väldigt bra match, säger tränare Mattias Lund.

Matchfakta:
Resultat: 6-4 (1-0, 2-2, 3-2)
Skott: 32-25
Målen VHC: William Eriksson 2, Petter Segersten, Kevin Loppatto
Utv: AIF: 5x2min 1x10min. VHC 7×2 min