Två spelare från Björklöven görs tillgängliga

William Eriksson och Hardy Häman Aktell registreras som utlåningsspelare från Björklöven till Vännäs HC.

– Tävlingsbestämmelserna säger att vi kan registrera spelare födda -97/-98 i annan förening med fri rörlighet att återgå. Vi har ett nära samarbete med Vännäs och Teg och skall naturligtvis använda styrkan i det för att optimalt utveckla de spelare vi har.

– Att vi valt att registrera just dessa spelare har egentligen inget med deras prestation på försäsongen att göra. Vi kommer att göra ytterligare registreringar för spelare med denna möjlighet då fokus möjligheten till speltid i seniorishockey som ligger i inom deras individuella utvecklingsplan. Säger sportchef Fredrik Grönberg

Vännäs spelar sin nästa match redan i morgon mot Piteå borta.
– Att vi valt att registrera just dessa spelare har egentligen inget med deras prestation på försäsongen att göra. Vi kommer att göra ytterligare registreringar på spelare med denna möjlighet där fokus i den individuella utvecklingsplanen är möjligheter till speltid i seniorishockey. Säger sportchef Fredrik Grönberg

Vi är väldigt tacksamma till Björklöven som ger oss denna möjlighet att stärka upp laget ytterligare. Det är två väldigt bra spelare som får möjligheten att spela matcher med oss, säger general manager Jacob Bergendorff.

William Eriksson tränar sin första träning med VHC i kväll och finns därmed tillgänglig till onsdagens match mot Piteå.

William kommer bära nr 21 i VHC och Hardy nr 4.