Sex juniorer får utvecklingskontrakt

Vännäs HC har en tradition att satsa på sina egna juniorer – nu står det klart att sex stycken spelare från J18- och J20 laget får ett utvecklingskontrakt i A-laget.

Det är fem forwards, Jonathan Tellström, Helmer Oskarsson, Johan Fahlgren, Ozzy Sandsjö och Zebastian Filiz samt backen Mathias Wikström som har skrivit utvecklingskontrakt. Samtliga spelare fick chansen i A-laget under den gångna säsongen och hade alla en ledande roll i antingen J20- eller J18 laget.

– Detta är ett kvitto på att vi en mycket god juniorverksamhet, där de unga killarna är viktiga för laget både nu och i framtiden. Vi vill att de ska ta chansen och utmana om istid varje träning och match. Under förra säsongen hade vi juniorer som började säsongen vid sidan av matchtruppen men utvecklades till att vara med i special teams och tog ordinarie platser. Vi vet att dessa killar också har den möjligheten, säger general manager Jacob Bergendorff och fortsätter.

– Det är ju inte bara dessa killar som kan bli aktuella. I den här föreningen spelar det ingen roll om man är 16 eller 26 år. Det är den bästa spelaren för stunden som spelar.