Trippel dansk mästare till VHC

Vännäs HC har kontrakterat backen Jeppe Holmberg, som blivit dansk mästare tre år i rad. Närmast kommer han från spel med Aalborg Pirates i danska högstaligan. 

21-årige Jeppe Holmberg svarade för under Aalborgs mästarsäsong för 3 poäng på 47 ligamatcher. I slutspelet blev det 16 matcher och två poäng. Utöver detta har spelat två J20-VM och ett J18-VM för Danmark och har över 40 juniorlandskamper för landet. Han har även vunnit två danska mästerskapstitlar tillsammans med Henrik Mærsk i Esbjerg Energy.

– Jeppe har trots sin ringa ålder väldigt mycket erfarenhet då han spelat både J18- och J20-VM och han har blivit dansk mästare tre år i rad. Han är en väldigt skridskostark tvåvägsback som är ordentlig i defensiven men som gärna följer med i offensiven. Han kommer stärka upp vinnarkulturen i omklädningsrummet då han vet vad som krävs för att vinna samt att han är väldigt noggrann med sin fysik, säger general manager Jacob Bergendorff.

Avtalet sträcker sig över säsongen 2018/2019.

Jeppe ansluter till laget i början av augusti och han kommer spela i nummer 23.