Målvaktsparet förlänger

Nu står det klart att målvaktsparet, David Lindgren och Marcus Evertsson, fortsätter i Vännäs HC även under kommande säsong.

Marcus Evertsson, som Storumans IK som moderklubb, fick en tung start på säsongen då han blev skadad i första seriematchen, men kom tillbaka stort och hade under 13 matcher en räddningsprocent på 92,8. I vårserien hade han bäst räddningsprocent av alla målvakter, 93,7. Dessutom blev han under junior-VM utlånad till Björklöven i HockeyAllsvenskan.

David Lindgren,med SK Lejon som moderklubb, som även han har tillhört Björklöven, stod även han för en väldigt stark säsong. På 21 seriematcher hade han en räddningsprocent 90,9.

– Väldigt glädjande att få behålla det framgångsrika målvaktsparet intakt till kommande säsong. De två är kanske seriens jämnaste målvaktspar och eftersom de är så jämt mellan dem har de verkligen sporrat varandra och utvecklingskurvan under säsongen gick spikrakt uppåt för de båda. Dessutom har de två samlat på mycket rutin under åren och har alla verktyg för att ta oss till nästa nivå, säger general manager Jacob Bergendorff.

Båda avtalen sträcker sig över säsongen 18/19.

Statstik David Lindgren:

Marcus Evertsson: