Centern förlänger kontraktet

Vännäs HC förlänger kontraktet med den unga centern Filip Bergsdorf.

18-årige Filip Bergsdorf kom till klubben inför säsongen 15/16 för att gå på Liljaskolans Hockeygymnasium och spela i klubbens J18-lag. Under sina två första säsonger har han varit en ledande spelare i J18-laget och under den gångna säsongen tog Hörneforsprodukten en ordinarie plats i A-laget i slutet av säsongen. På 13 matcher i grundserien svarade han för 7 poäng och på 3 playoff-matcher blev det en poäng. I J20-laget svarade han för 27 poäng på 18 matcher.

– Filip är en spelare med mycket välutvecklat spelsinne och har ett högt hockey-IQ. Han tog stora kliv under säsong då han tog en ordinarie plats. Han har alla förutsättningar till att bli en riktigt bra hockeyspelare om han gör sakerna rätt, vilket vi vet att han kommer att göra, säger general manager Jacob Bergendroff.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2018/2019.

Det står även klart att forwarden Marcus Runnkvist inte kommer att spela i Vännäs HC kommande säsong, då han söker efter nya utmaningar. Vi vill passa på att tacka Marcus för tiden i klubben och önska honom ett stort lycka till i framtiden!