Alexander Karlsson förlänger

Strax innan torsdagens derby blev klart. Alexander Karlsson och Vännäs HC är överens om fortsättning och partner förlängde kontraktet över säsongen 2018/19.

– Det känns helt rätt att få vara med på föreningsresa där siktet är inställt på Allettan. Själv vill jag fortsätta att utvecklas och försöka kriga till mig en större roll och jag tror Vännäs är rätt ställe att vara på då, säger Alexander Karlsson.

19-åringen kom till VHC när han började på Liljaskolan Hockeygymnasium och redan i den andra säsongen i föreningen fick han debutera i A-laget. Han lämnade dock under säsongen för juniorspel i den HockeyAllsvenska föreningen Almtuna, men återvände inför förra säsongen. Denna säsong har han svarat för 5 poäng på 18 matcher. Under torsdagens derby firade han sitt nya kontrakt med att göra ett mål och ett assist.

– Glädjande att få behålla Alexander en säsong till. Han har tagit väldigt stora kliv i sin utveckling denna säsong och med hans ringa ålder är han långt ifrån färdigutvecklad. Han är väldigt ambitiös och seriös i sin hockeysatsning vilket följer vår kravprofil, säger general manager Jacob Bergendorff.