Straffade mot Teg

Tegs SK tog extrapoängen när de vann efter straffar med 4-3 mot Vännäs HC. 

Tegs SK började matchen klart bäst och Vännässpelarna stod inte alls att känna igen i den första perioden. Det är också rättvist att hemmalaget kan gå till periodvila med en 1-0-ledning.

I den andra perioden spelar Vännäs upp sig något men efter drygt halva perioden spelad kan Teg utöka sin ledning. Efter målet är det Vännäs för hela slanten och kan snabbt både reducera och kvittera och har flera lägen att ta ledningen, men inga fler mål faller.

I den tredje perioden är det Teg som börjar bättre, men dessto längre perioden gå ju mer tar Vännäs över spelet och jagar ett ledningsmål, men utan lycka. Tillslut kan Vännäs ta ledningen för första gången i matchen då Markus Hägglund gör 2-3 med drygt 1 1/2 minut kvar att spela. Kort därefter drar Vännäs på sig en utvisning och Teg tar ut målvakten och sätter Vännäs under stor press och med 16 sekunder av matchen kan de kvittera och matchen går till förlängning.

Förlängning blir en tillknäppt historia där inget av lagen skapar speciellt mycket. I starffläggning kan så Teg avgöra på den sista straffen i ett annars rafflande och böljande hockeyderby.

I helgen väntar dubbla hemmamatcher för VHc, då SK Lejon och Piteå gästar Vännäs Ishall. Tyvärr verkar det som att Vännäs får klara sig utan backarna Samuel Aho och David Storey som tyvärr båda fick avbryta matchen med befarade hjärnskakningar.

Matchfakta:
Resultat: 4-3 (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Skott: 22-41
Målen VHC: 2-1 Jonathan Olsson Hammargren (Jan Isaksson, Gustaf Burström) 2-2 Daniel Spigerhäll (Markus Hägglund) 2-3 Markus Hägglund (Daniel Spigerhäll, Pontus Blom)
Utvisningar: TSK 3x2min VHC 4x2min
Publik 250
Domare: Thomas Öberg