Stabil seger i träningsderbyt

Vännäs HC tog en mycket stabil seger hemma mot Tegs SK. Segersiffrorna skrevs till 5-0. Hör tränare Lund efter matchen.

Det var Teg som tog kommandot i träningsmatchen i Vännäs Ishall under de första minuterna. Men desto längre den första perioden led ju mer tog Vännäs HC över spelet mer och mer och efter 7:20 kunde Gustaf Burström göra 1-0 i powerplay. Efter målet fortsätter Vännäs att trycka på och innan perioden är över står det 3-0.

Den andra perioden är den första lik och Vännäs pressar Teg långt ner i deras försvarszon. Men det dröjer till 13:08 innan utdelning kommer då Jonathan Dobos gör sitt andra mål i matchen. När sedan VHC får ytterligare ett läge i powerplay kan Gustav Grundström göra 5-0, vackert framspelat av Joakim Törnqvist och Petter Segersten.

I den tredje perioden fortsätter Vännäs att trycka på men inga fler mål faller.

Det var en nöjd tränare i Mattias Lund efter matchen – hör honom här.

Matchfakta:

Resultat: 5-0 (3-0, 2-0, 0-0)
Målen VHC: Jonathan Dobos 2, Daniel Spigerhäll, Gustaf Burström, Gustav Grundström
Skott: 44-13 (13-7, 15-5, 16-3)
Utv: VHC 3x2min TSK: 6×2 min
Publik: 116