Ny center ansluter

Vännäs Hockey Club kan nu meddela att centern Joakim Törnqvist, som kommer från spel i Kiruna IF men som avslutade säsongen i Boden, är klar för VHC. Kontraktet är skrivet på 1 år. 

– ”Törna” är en rejäl center som behärskar spelet i alla tre zoner, men som även kommer spetsa till vår offensiv. Han är väldigt ambitiös och målmedveten med sin hockey och kommer tillföra mycket rutin i vårt unga lag, säger general manager Jacob Bergendorff och fortsätter:

– Som det ser ut just nu så är vi nöjda med truppen.

27-årige Törnqvist har Björklöven som moderklubb och har under tre säsonger i klubbens A-lag gjort 56 matcher. Efter juniortiden gick flyttlasset till Tyringe under en säsong innan han flyttade hem till Umeå igen för spel i Tegs SK. Mitt under säsongen 15/16 lämnade han Umeå för spel i Kiruna där det blev 5 poäng på lika många matcher i Allettan och 5 poäng på 4 playoff-matcher. Den gångna säsongen började han i Kiruna men lånades ut till Boden, där han var med att föra upp laget i Hockeyettan.

– Det känns som att föreningen har något bra på gång, som även jag vill vara med på. Det är mer vilja i allt än vad jag har fått uppfattning om tidigare, vilket passar mig, säger Joakim Törnqvist.

Hur skulle du vilja beskriva dig som spelare?

– Jag är en tvåvägsforward som vill bidra både framåt och bakåt och som alltid försöker göra mitt bästa för att laget ska vinna matcher.

Törnqvist har valt nummer och kommer spela i nr 62 i vinter.