Petter Segersten återvänder till VHC

Vännäs HC kan nu meddela att Petter Segersten återvänder till klubben. Han kommer närmast från Örnsköldsvik HF och kontraktet är skrivet på 1+1 år.

– Vi har sökt efter en stark offensiv spelare och därför känns det väldigt skönt att kunna presentera Petter. Han är en avig forward med ett väldigt utpräglat målsinne och som är väldigt ambitös, säger sportchef Peter Johansson.

Petter Segersten spelade med Vännäs HC under säsongen 2014/15 men de två senast säsongerna har han spelat för Sollefteå och nu senast i Örnsköldsvik HF. Under de tre senaste säsongerna i Hockeyettan Norra har han snittet över 30 poäng per säsong.

– Det känns väldigt bra att återvända. Speciellt eftersom jag ska kombinera hockeyn med studier. Det stod mellan Vännäs HC och Övik, men det kändes bättre att kunna spela hockey där jag ska bo. Sedan känns lagbygget väldigt intressant i Vännäs, säger Petter Segersten.

Hur har du utvecklats sedan du senast varit här?

– Svårt fråga, men jag har ständigt ökat antal mål och den senaste säsongen slog jag personligt målrekord, så målskyttet borde ha blivit bättre. Jag har även samlat på mig mer rutin och lärt mig hantera kombinationen med privatliv och hockey bättre. Fungerar inte privatlivet fungerar inte heller hockeyn.

Vad har du för målsättning med säsongen?

– Personligt är det är göra en bättre säsong än i fjol. Det målet måste man ha, man kan inte sätta sig ner och vara nöjd. Lagmässigt och med tanke på hur laget ser ut så ser jag det som fullt möjligt att vara med och kriga om en plats till Allettan. Men det är en lång väg dit men det är definitivt realistiskt att gå bakvägen till ett playoff.