Gustaf Burström ansluter till VHC

Vännäs Hockey Club kan idag presentera nästa nyförvärv till lagbygget för säsongen 2017/2018. 23-årige backen, med SHL-meriter, Gustaf Burström kommer närmast från spel i Kiruna IF.

– Ett riktigt klassnyförvärv och en spetsspelare! Gustaf är en stor, stark back med en grym inställning och som inte är rädd för att göra det obekväma jobbet ute på isen. Han har förmågan att spela det enkla spelet på ett rejält och bra sätt. Dessutom fick han igång poängproduktionen rejält under förra säsongen i Kiruna, säger general manager Jacob Bergendorff.

Den nästan 100-kilo tunga backen har fått sin hockeyfostran i Skellefteå AIK, men lämnade klubben för Luleå HF under sin första J20-säsong. I Luleå fick han debutera i SHL och säsongen efter var han utlånad till Asplöven i Hockeyallsvenskan i ett par matcher. Utöver det finns även ett par juniorlandskamper på hans meritlista.
De tre senaste säsongerna har han spelat för Kiruna IF och under den gångna säsongen svarade han för 14 poäng på 33 matcher och hade +16 i +/- statistiken.

Kontraktet gäller över säsongen 2017/18 och han kommer spela i tröja nr 3.

En längre intervju med Gustaf Burström kommer senare under dagen.

Spelarprofil: