Fredrik Eriksson fortsätter i VHC

Nu står det klart att backen Fredrik Eriksson fortsätter i Vännäs Hockey Club. Kontraktet är skrivet på ett år.

– Fredrik är verkligen en klassback som har tagit enorma kliv i sin utveckling de senaste åren, trots att en skada förstörde säsongsinledningen för honom i fjol, och därför är det oerhört glädjande att han väljer att stanna hos oss.  Han är verkligen ambitiös och seriös i sin satsning och en mycket smart back ute på banan och en ledare i laget, säger sportchef Peter Johansson.

Nu kliver Fredrik Eriksson in i sin femte säsong i den svartgula dressen och under den gångna säsongen svarade han för 13 poäng på 30 matcher. Utöver spel i Vännäs HC och i moderklubben Vindelns HF har han spelat i Björklöven och gjort 16 matcher i deras A-lag.

Nu börjar lagbygget så sakta men säkert bli helt spikat, men den sportsliga ledningen i Jacob Bergendorff och Peter Johansson hälsar följande:

– Vi har kvar en backplats och två forwardsplatser, dessa tre spelare ska vara ren och skär spets som ska höja kvalitén på laget.

Hur går arbetet med att rekrytera dessa?

– Vi har ute ett par kontraktsförslag och jag hoppas att lagbygget ska vara helt klart inom kort, säger Jacob Bergendorff.

Vad säger ni om laget än så länge?

– Det känns väldigt bra. Tycker vi har en bra mix av etablerade spelare och unga, hungriga, spelare. Men framförallt har vi ökat kravbilden på fysträningen och kört stenhård gemensam träning med hela gruppen sedan början av april, vilket jag tror kommer lyfta oss rejält.