Johan Örnberg återvänder

Vännäs HC kan nu meddela att backen Johan Örnberg återvänder till Vännäs HC. Johan kommer närmast från spel i Kumla HC. 

Efter nästan 180 matcher i Vännäs HC-tröjan lämnade backen Johan Örnberg Vännäs HC för spel i SK Lejon inför säsongen 2015/16. Den gångna säsongen spelade han i Kumla HC, som kvalificerade sig för spel i Allettan Södra.

– Johan är en back med mycket bra fysik och som är rejäl och är jobbig att möta, en spelartyp som vi har saknat. Väldigt roligt att han återvänder, då han har så pass lång historik i föreningen, säger general manager Jacob Bergendorff.

Johan Örnberg lämnade moderklubben Malå för spel i Vännäs HC:s juniorer och på Liljaskolans Hockeygymnasium inför säsongen 2007/08 och har spelat 178 tävlingsmatcher i VHC:s A-lag.

Varför valde du att återvände till VHC?

– Börjar känna igen känslan som fanns i VHC från förr. Sen så lockar klubbens strävan mot högre höjder och sist men inte minst kontrakteringen av Mattias Lund. Samtalade med honom innan beslutet och känner att jag kommer passa bra in i Lunds filosofi, säger Johan Örnberg.

Vad har du för målsättning med säsongen?

– Min målsättning är att hjälpa laget att vinna matcher, sen strävar jag alltid att utvecklas som individ.

Om allt faller väl ut kommer du kliva in den mycket exklusiva skara som spelat 200 matcher i föreningen, hur känns det?

– Det visar att man börjar bli rätt gammal (skratt). Självklart är det kul att få spela 200 matcher i en klubb som betytt mycket för mig och min utveckling.

Kontraktet sträcket sig över säsongen 17/18 och Johan Örnberg kommer spela i samma nummer i vinter som han hade när han debuterade i A-laget, nämligen nr 5.