Utökad juniorsatsning

Vännäs HC tillsammans med Liljaskolan kommer från en mycket bra säsong, där J18 slutatde topp-16 i landet och där J20 länge var med i tabelltoppen. I ett led att stärka utvecklandet av spelare så kommer Vännäs HC utöka juniorsatsningen. 

Sedan Vännäs HC gick upp i Hockeyettan har vi haft den yngsta snittåldern i hela Hockeyettan, frånsett under förra säsongen. Föreningen målbild är att få människor att växa och i ett led av det så har redan fyra J20-spelare tilldelats ett utvecklingskontrakt med A-laget.

Nu står det klart att ytterligare två J20-spelare kommer få chansen att slå sig in i A-laget. Det är backen Lawrence Parsons, som kommer från de egna leden och gjorde tre matcher i Hockeyettan under den gångna säsongen. Även forwarden Jonathan Dobos är nu klar för ett utvecklingskontrakt. Jonathan kommer från spel i J20-SuperElit med Timrå.

– Två väldigt ambitiösa killar som det ska bli intressant att följa, säger Jacob Bergendorff.

Nu har vi sex juniorer på utvecklingskontrakt, är det bara dessa som kommer få möjlighet att slå sig in i A-laget?

– Det finns ingen spelare som har en given plats. Vi har väldigt många duktiga juniorer som står och knakar på dörren för att komma i A-laget. Det är precis dit vill komma, att stärka upp vårt J20-lag som mycket som möjligt så att så många som möjligt kan vara med och slåss om en plats. till syvende och sist är det så att det är den bästa spelaren för dagen som kommer att spela i A-laget, då spelar det ingen roll om han är född 01 eller 1991, svarar Jacob Bergendorff och fortsätter:

– Sedan är det ju väldigt roligt att Jonathan Dobos och Oskar Hägglund väljer att komma till oss för att fortsätta utvecklas som spelare.

Vad är målet med detta?

– På lång sikt handlar det om att utveckla spelare där några kanske får möjligheten att komma till högsta nivå. På kort sikt är det att både stärka upp vårt J20-lag och A-lag. Vi vill få mer tävling in i gruppen i A-laget och har ersatt fem seniorspelare med juniorer, där de kommer göra allt för att ta en plats.

Om vi tittar mot J18-lag, som under den gångna säsongen slog ut Timrå i SM-slutspelet så är det så dags för 99:orna att kliva upp i J20. Men underifrån står det nu klart vilka som har valt att tacka ja till spel i Vännäs HC och att gå på Liljaskolans Hockeygymnasium.

– Det känns väldigt bra att vi får in dessa killar och det känns som att vi för varje år fortsätter att höja kvalitén på spelare som kommer in, säger J18-tränare och Liljaskolans Hockeygymnasiums rekryterings ansvarige Patrick Ljunggren och flaggar för att det kan tillkomma ytterligare några backar.

Målvakter:

Rasmus Öhlén, Flemingsbergs IK
Jonathan Uddstål, IF Björklöven

Backar:

Joakim Sandström, IF Björklöven
Gustav Israelsson, Skellefteå AIK

Forwards:

Elliot Hult, Gävle GIK
Jesper Nilsson, Sollentuna HC
Gustav Konradsson, IF Björklöven
Henrik Sandström, IF Björklöven
Lukas Sälling, Flemingsbergs IK
Sebastian Brännström, Leksands IF
Adam Neideman, Järna SK
Isak Kruukka, Kiruna AIF
Fabian Sparreljung, Djurgårdens IF
Lukas Landström, Järna SK