David Lindgren klar för VHC

Vännäs HC har idag kontrakterat målvakten David Lindgren, som senast kommer från spel i Björklöven, vilket han var utlånad från Tegs SK. 

– David är en målinriktad målvakt som spelar med ett stort lugn i kassen och som besitter även stor rutin från denna nivå. Han vill ständigt utveckla sig själv och ta nästa steg i sin karriär, något som passar väl in oss hos, säger general manager Jacob Bergendorff.

David Lindgren, med SK Lejon som moderklubb, spelade under förra säsongen 18 matcher med Tegs SK och hade en räddningsprocent på 90,7. I slutet av säsongen blev han utlånad till Björklöven och tränade under hela säsongen regelbundet med Björklöven. På hans meritlista finns 10 matcher i den Norska högstaligan med Manglerud.

– Det känns som det är något väldigt bra på gång ute i Vännäs, och det vill jag vara med på. Målet för säsongen är att både jag och laget ska prestera på så hög nivå som möjligt så vi kan ta stor kliv i utvecklingen och vinna matcher, säger David Lindgren.

Kontraktet gäller för säsongen 2017/18.