Förlust – men publikrekord!

Vårt J18-lag fortsätter att skriva klubbhistoria. Förlustmatchen mot Brynäs IF med 0-5 lockade hela 508 åskådare, vilket är klubbrekord för juniorhockeyn i VHC!

Inledningen av matchen blev en något tillknäppt historia. Det märktes att inget av lagen ville släppa till något i onödan och det var även Brynäs som inledde bäst. Men Vännäs HC stod upp bra och höll Brynäs på utsidan. Men efter drygt halva den första perioden kan Brynäs ta ledningen. Efter målet lyfter VHC upp spelet något och har några bra lägen att kvittera, men pucken vill inte in.

Den andra perioden är den andra lik. Brynäs för spelet och den andra perioden är bara drygt fyra minuter gammal innan Brynäs kan utöka sin ledning. Efter målet fortsätter Brynäs att trycka men VHC försvarar sig väl och tillsammans med en storspelande Anders Nises i Målet håller VHC kvar. VHC sticker upp i ett par farliga kontringar men även i denna period vill pucken inte in.

I sista perioden lyfter hemmalaget upp spelet och inleder perioden riktigt bra, de pressar tillbaka Brynäs och börjar ta för sig mer på banan. Men trots det lyckas de inte få hål på Brynäs och istället är det gästerna som tar över även den sista perioden mer och mer och kan än en gång utöka ledningen till 0-3. I slutet av matchen chansar VHC att ta ut målvakten i jakt på ett komma in i matchen, men chansningen går inte hem. Brynäs har ett fjärde mål inne buren, men som blir bortdömt. Men både ett fjärde och ett femte mål för Brynäs kommer ändå.

– Vi möter Sveriges bästa juniorlag och ger dem ändå en riktig fight, tycker vi gjorde en bättre match än vad resultatet visade. Men fruktansvärt roligt att få med om detta och att det kom så mycket folk – det blir ett minne för livet för grabbarna, säger tränare Patrick Ljunggren!

Andra matchen i åttondelsfinalen mot Brynäs i J18 SM-slutspelet spelas nu på lördag nere i Gävle.

Vännäs HC vill rikta ett stort tack till vårt härliga J18-lag, Liljaskolan och de 508 i publiken som såg till att slå publikrekordet för juniorhockeyn i föreningen.

Vill ni se matchen i efterhand kan ni göra det här. 

Matchfakta:
Resultat: 0-5 (0-1, 0-1, 0-3)
Målen VHC:
Utv: VHC, 4×2 min. BIF 2x2min
Publik: 508
Domare: Jonas Tossman, Lycksele

FOTO: Tommy Sjölund
FOTO: Tommy Sjölund