J18 vidare i SM-slutspelet

Vännäs HC vann även den andra matchen mot Timrå och är nu vidare till åttondelsfinal i SM-slutspelet, efter 2-0 i matcher mot Timrå IK. 

Efter torsdagen vinst hemma mot Timrå i Vännäs Ishall hade VHC J18 skaffat sig två matchbollar inför helgens retur. Det behövdes bara en match för att Vännäs HC skulle slå ut Timrå.

Laget dock ut till den första perioden ganska passivt och det var Timrå som tog tag i taktpinnen och kunde också ta ledningen.

Till den andra perioden lyfter Vännäs spelet och har ett par farliga lägen att kvittera, men inget mål faller.

– Hur de lyckades få till att Timrå sköt 22 skott i den andra perioden är för mig en gåta, kommenterar tränare Patrick Ljunggren och fortsätter:

– I periodepausen till den sista perioden pratade vi mycket om att ha tålamod. Vi visste att ju längre det bara stod 1-0 dessto mer gynnar det oss. Mycket riktigt. I den sista perioden blir Timrå mer och passiva, då de har allt att förlora. Det öppnar upp för oss och vi kan kvittera. Sedan får ett läge i PP och tidigare har de gått ut och satt en fruktansvärd press på oss i boxplay, men denna gång ställer de direkt upp i boxplay och Abra kan kliva in och stänka dit den.

Efter målet blir det en väldigt jagande av Timrå, men VHC:s underbara lagmoral sätter stopp för dem.

– Vi verkligen krigar ner dem i slutet och sedan gör Nises en tokräddning i slutet. Helt jäkla underbart känns det. Jag är så fruktansvärt imponerad av dessa grabbar mentala styrka de visar upp i dag och nu är vi topp 16 i landet. Tänk att det finns 14 SHL-klubbar och 14 Allsvenska klubbar – det gör det än häftigare att vår lilla föreningen kan vara med och skriva historia! Men det är inte slut här, säger Patrick Ljunggren.

Nu väntar åttondelsfinal och första matchen spelas i Vännäs Ishall den torsdag den 16/3 kl. 19:00. Vilka motståndarna blir lottas på måndag.

– Än vilket lag det blir får de bära favoritskapet, men vi ska komma ihåg att storklubbarna brukar prioritera J20-slutspelet.

IMG_4906_puff
FOTO: Tommy SJölund

Matchfakta:
Resultat: 1-2 (1-0,0-0, 0-2)
Skott: 54-20
Målen VHC: Helmer Oskarsson, Marcus Abrahamsson