Eje Nyman lämnar A-laget

Tränare Eje Nyman har i två olika omgångar verkat som A-lagstränare och har totalt stått i båset i 7 1/2 säsonger – nu tackar han för sig för denna gång. 

Eje Nyman tog över som tränare efter Igor Matushkin för 3 1/2 säsonger sedan, och innan dess verkade han som A-lagstränare under åren 1997-2000, och han har med hårt jobb fått inte bara A-laget att ta stora kliv utan även juniorverksamheten.

– Jag tycker vi som föreningen har utvecklas enormt mycket under de senaste år jag verkat, även om vi inte fick det sportsliga resultat vi ville i år med A-laget. Juniorerna har även de tagit enorma kliv. Jag känner det är ett bra läge att kliva åt sidan och jag tror samtliga spelare i föreningen skulle må bra av att höra en annan röst under kvällstid, för att utvecklas än mer, säger Eje Nyman och fortsätter:

– Jag kommer inte lämna hockeyn i Vännäs och VHC helt, utan kommer fortsätta mitt jobb på Liljaskolans Hockeygymnasium.

General manager Jacob Bergendorff och Ejes beslut.

– Givetvis är det tråkigt att Eje lämnar som tränare. Han har ett väldigt tydligt och bra ledarskap samt att han har under åren gjort ett hästjobb för föreningen, inte bara sportsligt, med förra säsongens playoff till kval till Hockeyallsvenskan som höjdpunkt, utan även inom de mjuka värden. Därför är jag väldigt glad över att han kommer fortsätta att verka inom hockeyn på Liljaskolan.

Vännäs HC vill rikta ett stort tack till Eje Nyman för dessa år och ditt arbete!