J18 till SM-slutspel!

Trots att laget har en match kvar att spela så kunde Vännäs HC J18 under söndagen säkra en plats i SM-slutspelet, efter seger hemma mot Kramfors med 4-3.

Vännäs HC inledde målskyttet i matchen och hade spelet under större delen av den första perioden, men inget fler mål föll. I den andra perioden var det Kramfors som klev ut heta och kunde efter endast 27 sekunder kvittera matchen. Efter målet tar VHC återigen ledningen men Kramfors kvitterar återigen kort därpå. Efter kvittering grundlägger dock Vännäs seger efter att Marcus Abrahamsson gör sitt och lagets tredje mål och sedan utökar de ledningen till 4-2 efter mål av Helmer Oskarsson i powerplay.

I den tredje perioden bevakar VHC-ledningen men efter dryga sju minuter öker Kramfors på spänningen då de reducerar, men något närmre än så kommer de inte och VHC blir för första gången klara för ett SM-slutspel för J18. I dagsläget är det inte klart med sextondelsfinal-motståndare men det är femman i J18 Allsvenskan Norra som får börja välja motståndare.

Matchfakta:
Resultat: 4-3 (1-0, 3-2, 0-1)
Skott: 35-15
Målen VHC: Marcus Abrahamsson 3, Helmer Oskarsson

VHC J18 jublar efter att de blivit klara för SM-slutspel. FOTO: Tommy Sjölund
VHC J18 jublar efter att de blivit klara för SM-slutspel. FOTO: Tommy Sjölund