Härlig seger inför storpublik

Vännäs HC gick segrande ur matchen mot Brunflo, segerns skrevs till 5-2 och därmed är kontraktet till hockeyettan säkrad inför kommande säsong. 

Innan pucken släpptes delades årets hederspriser ut till Jacob Bergendorff (årets ledare), Marcus Abrahamsson (årets junior) och Johan Wikström (årets ungdomsledare). Förutom deras hederspriser fick de även en present från Intersport Umeå och Bauer Sverige.

Marcus Abrahamsson, vinnare av Birger Nordlunds hederspris, årets junior 2017.
Marcus Abrahamsson, vinnare av Birger Nordlunds hederspris, årets junior 2017. FOTO: Tommy Sjölund.
Jonas Hansson delade ut sin fars pris, Göran Hanssons pris/årets ungdomsledare till Johan Wikström. FOTO: Tommy Sjölund
Jonas Hansson delade ut sin fars pris, Göran Hanssons pris/årets ungdomsledare till Johan Wikström. FOTO: Tommy Sjölund

Matchen börjar ganska trevande men när Vännäs får ett läge i powerplay tar Daniel Spigerhäll pucken efter kanten och skjuter in 1-0. Efter målet äter VHC in sig i matchen mer och mer men istället för en utökat ledning kan Brunflo kvittera på en kontring. Efter kvitteringsmålet är det Brunflos tur att äga spelet, men inget mer mål faller.

I den andra perioden tar VHC åter över taktpinnen och kan går ifrån till en tvåmålsledning, men innan perioden är slut hinner Brunflo reducera och matchen återfår sin spänning.

Tredje perioden är relativt lik. Vännäs äger puckinnehavet men Brunflo sticker upp i ett par farliga kontringar. Men till slut kan VHC åter ta en tvåmålsledmning efter att Vincent Andersson vackert styrt in pucken. Efter målet kontrollerar VHC sin ledning och när Brunflo börjar trycka på i slutet kan Martin Söderberg vackert sätta spiken i kistan med sitt 5-2-mål inför 421 jublande åskådare.

– Jag tycker det här var en välförtjänt seger. Hela laget går ut och presterar och levererar en härlig lagseger. Det gäller att gilla läget när det är den här typen av matcher, säger tränare Eje Nyman.

Matchfakta:
Resultat: 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)
Skott: 38-28
Målen: Daniel Spigerhäll 2, Christopher Åström, Vincent Andersson, Martin Söderberg
Publik: 421